Zelfgemaakte pizza met rundergehakt

Zelfgemaakte pizza met rundergehakt

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zelfgemaakte pizza met rundergehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 bosjes peterselie
    • 2 tomaten
    • 2 gezeefde tomaat (pak)
    • 3 paprika's
    • 200 g
    • 2 tl
    • 2 courgettes
    • 500 g
    • 2 uien
    • 3 knoflooktenen
    • 4 pizzabodems
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.

  2. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui met knoflook. Hak de peterselie grof en voeg deze toe. Voeg het gehakt toe en rul deze bruin.

  3. Roer de sambal door het gehakt en laat nog een minuutje mee bakken. Schenk de tomatensaus erbij en roer goed door.

  4. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een beetje sambal toe naar smaak.
  5. Maak de pizzabodems volgens de verpakking of gebruik verse kant en klare pizzabodems.
  6. Verdeel de gehakt-tomatensaus over de pizza’s.
  7. Snijd de courgette in plakjes, de paprika’s in reepjes en halveer de tomaatjes.
  8. Verdeel de groente over de saus en bestrooi met flink wat kaas.
  9. Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de bodem knapperig is.

Misschien vind je dit ook wel lekker!