Zelfgemaakte tonijnsalade

Zelfgemaakte tonijnsalade

Een recept van Foodblogger Koken met Cécile
Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Zelfgemaakte tonijnsalade

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten voor 2 porties:

    • 1 blikje tonijn (op waterbasis, à 80 g)
    • 0.5 appel
    • 0.5 rode ui
    • 1 tl kappertjes (optioneel)
    • 1 augurk (of 2 snackaugurkjes)
    • 1 mespuntje gerookt paprikapoeder
    • 1 el Griekse yoghurt of kwark
    • 0.5 tl mosterd
    • 0.5 el ketchup
    • 1 tl citroensap
    • peper en zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe de tonijn in een kommetje. Snipper de ui heel fijn, snijd de appel in kleine blokjes van 1/2 cm en snijd de augurk(jes) in kleine blokjes.
  2. Doe de ui, appel en augurkjes bij de tonijn samen met de kappertjes, het paprikapoeder, de yoghurt/kwark, de mosterd, de ketchup, het citroensap.
  3. Voeg tot slot een beetje peper en zout toe en roer het goed door elkaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!