Zelfgemaakte vissticks met aardappelpuree en snijboontjes

Zelfgemaakte vissticks met aardappelpuree en snijboontjes

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Zelfgemaakte vissticks met aardappelpuree en snijboontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg kruimige aardappels
    • 150 g cornflakes
    • 400 g stevige visfilet (bijv. tilapia)
    • 600 g snijbonen
    • 3 el Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 2 uien
    • 1 ei
    • 50 g
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 mespuntje nootmuskaat
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af.
  2. Pel ondertussen de uien en snijd ze fijn. Snijd de snijbonen in ruitjes en de visfilet in 16 repen.
  3. Strooi de cornflakes in een diep bord en druk ze een beetje fijn. Klop in een diep bord het ei los met 1 eetlepel water. Schep de bloem op een groot plat bord.

  4. Wentel de visrepen één voor één eerst helemaal door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de cornflakes zodat ze rondom goed bedekt zijn met cornflakes.

  5. Kook de snijbonen 5 minuten in kokend water. Giet af. Verhit 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar in de pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui 3 minuten op een laag vuur. Voeg de snijbonen toe, warm goed door en breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een grote koekenpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de vissticks ca. 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin, gaar en knapperig zijn. Leg op een bord en bewaar eventueel onafgedekt in een hete oven.

  7. Stamp de afgegoten aardappels fijn en klop er de Blue Band Finesse en naar smaak wat peper en nootmuskaat door. Leg op elk bord een visstick, schep er wat puree en snijboontjes naast.

Weinig tijd? Met deze visstick wraps tover je eenvoudig een maaltijd op tafel.

Lees ook: Geschilde aardappelen zonder te schillen

Lees ook: Zo raak jij je online recepten niet meer kwijt

Misschien vind je dit ook wel lekker!