Zoete aardappelfrietjes met spinazie en gebakken vis

Zoete aardappelfrietjes met spinazie en gebakken vis

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zoete aardappelfrietjes met spinazie en gebakken vis

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g verse spinazie
    • zout en peper
    • paprikapoeder
    • 1 avocado
    • Bertolli olijfolie
    • 2 tl (of kwark)
    • 1 tl citroensap
    • 4 kabeljauwfilets
    • 1 bakje cherrytomaatjes
    • 4 zoete aardappelen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Dit recept is voor 4 personen Aantal kcal: 306 p.p. Tijd: 15 minuten bereidingstijd + 30 minuten oventijd
  2. Zo maak je het! Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  4. Was de zoete aardappel goed en schil rare plekjes weg. De rest van de schil kan gewoon gegeten worden.
  5. Snijd de zoete aardappel in langwerpige stukken (zoals frietjes) en meng dit in een kom met 2 lepels olijfolie wat zout, peper en paprikapoeder.
  6. Spreid dit uit op de bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten in de oven. Schep halverwege om zodat alle kanten goed bruin en knapperig worden.
  7. Terwijl de zoete aardappelfrietjes in de oven bakken kan de rest van het gerecht gemaakt worden.
  8. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
  9. Prak dit met een vork. Schep er 2 eetlepels yoghurt of kwark bij en voeg naar smaak wat citroensap, peper, zout en knoflook toe.
  10. Meng dit door elkaar tot er een puree ontstaat. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze apart. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hier 1-2 eetlepels olijfolie in.
  11. Voeg telkens wat verse spinazie toe totdat deze slinkt.
  12. Blijf hiermee doorgaan totdat alle spinazie is geslonken.
  13. Voeg naar smaak wat nootmuskaat toe en garneer met de cherrytomaatjes.
  14. Doe wat peper en zout op de (ontdooide) kabeljauwfilets en bak deze ondertussen in een andere koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak beide kanten ongeveer 2-3 minuten totdat deze goudbruin zijn en de vis gaar is.
  15. Haal de aardappeltjes uit de oven en serveer met de avocadosaus, de gebakken vis en de spinazie met tomaatjes.
  16. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook wel lekker!