Zoete aardappelpasta met gamba's en zongedroogde tomaat

Zoete aardappelpasta met gamba's en zongedroogde tomaat

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zoete aardappelpasta met gamba's en zongedroogde tomaat

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (olijf)olie
    • 1 rode ui
    • 1 citroen
    • 2 steeltjes peterselie (fijngehakt)
    • 1 zoete aardappels
    • 2 grote handen spinazie
    • 2 tenen knoflook
    • 200 g grote garnalen
    • 8 zongedroogde tomaten
    • 50 g Parmezaanse kaas
    • 10 zwarte olijven
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en maak er met de spiraalsnijder spaghetti van. Snijd de ui in ringen en halveer de zwarte olijven.

  2. Pak er een schaaltje bij en leg de garnalen hierin samen met de peterselie, 1 eetlepel knoflook en pers hier de 2 tenen knoflook en 1 citroen over uit. Wok deze nu kort in een wokpan/koekenpak en leg deze apart.

  3. Wok nu de zoete aardappel spaghetti met de rode ui voor een paar minuten met een scheut olijfolie in dezelfde pan. Doe er daarna de spinazie bij en roer door tot deze geslonken is.

  4. Voeg er nu de olijven, zongedroogde tomaat en nog wat peper en zout naar smaak aan toe. Als laatste de gewokte garnalen nog eventjes kort meebakken.

  5. Verdeel de zoete aardappel pasta nu over twee borden en strooi hier de parmezaanse kaas overheen.

  6. Aantal kcal: 490 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!