Zoete aardappelpizza

Zoete aardappelpizza

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zoete aardappelpizza

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de topping:

    • 1 bakje hüttenkäse
    • 1 handje pijnboompitten
    • 1 paprika
    • 1 snufje Italiaanse kruiden
    • 1 pak tomatensaus
    • 1 pot (bijv. aubergines)
    • 1 bakje cherry tomaten
    • 1 snufje zout
    • 2 eieren
  • Voor de bodem:

    • 2 zoete aardappelen
    • 2 kopjes boekweitmeel
    • 2 eieren
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 el lijnzaad
    • 1 snufje Italiaanse kruiden
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng de aardappelen, boekweitmeel, eieren, bakpoeder, lijnzaad en de Italiaanse kruiden bij elkaar in een foodprocessor/keukenmachine. 

  3. Verspreid de helft van het mengsel in een cirkel over de met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg ervoor dat de pizza niet te dik wordt.

  4. Bak de pizza 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Houd goed in de gaten of deze niet te bruin wordt en controleer of het deeg gaar is voordat je de pizza uit de oven haalt.

  5. Als de eerste pizza klaar is kun je deze uit de oven halen en de tweede bakken. In de tussentijd kun je de andere pizza beleggen met wat tomatensaus en je favoriete ingrediënten.
  6. Voordat je de pizza serveert kun je deze met de toppings erop nog een paar minuten in de oven zetten.

  7. De pizza serveer je vervolgens warm. De laatste stappen herhaal je voor pizza twee.

Misschien vind je dit ook wel lekker!