Zoete aardappelsoep met kip

Zoete aardappelsoep met kip

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zoete aardappelsoep met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 l kippenbouillon
    • 200 g kipfilets
    • 2 tl
    • 800 g zoete aardappelen (geschild en in blokjes)
    • 8 sneden maisbrood (in repen)
    • 1 blik kokosmelk (400 ml)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 2 tl gemalen komijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de aardappel 2 minuten zonder te kleuren. Schep de komijn erdoor. Voeg de bouillon en de kipfilet toe en breng aan de kook.

  2. Kook de aardappelen en de kip in 15 minuten gaar. Neem de kip uit de pan. Pureer de soep met de staafmixer.

  3. Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog 5 minuten. Rooster het brood in de broodrooster. Verdeel de kipfilet in stukjes en doe terug in de soep. Breng de soep op smaak met het basilicum en zout en peper.

  4. Bestrooi het brood met (zee)zout. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de krokante broodrepen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!