Zoete én hartige pannenkoeken

Zoete én hartige pannenkoeken

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zoete én hartige pannenkoeken

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor het beslag:

    • 500 g zelfrijzend bakmeel (volkoren)
    • Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak (om in te bakken)
    • ham (in plakken, optioneel)
    • 1 liter halfvolle melk
    • 2 eieren
    • 1 tl zout
  • Beleg:

    • 1 bakje blauwe bessen
    • 1 peer (in stukjes gesneden, besprenkeld met citroensap)
    • 1 bakje zure room
    • 1 bakje ricotta
    • 1 bakje geraspte emmenthaler
    • 1 zakje rucola
    • olijfolie extra vierge
    • versgemalen peper, zout en kervel
    • ahornsiroop (maple syrup)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Vermeng het bakmeel met het zout. Maak in het midden een kuiltje, breek hierin de eieren. Schenk er wat melk bij en roer vanuit het midden glad. Verdun het al roerend met alle melk en klop tot een klontenvrij, dik vloeibaar beslag. Laat het afgedekt 30 minuten rusten en klop het nogmaals door.

  2. Verhit één of twee koekenpannen van 20 cm Ø met antiaanbaklaag op hoog vuur. Verhit wat vloeibare margarine en schep een jus-lepel beslag in de pan. Laat over de bodem uitvloeien, bak de pannenkoek op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. 

  3. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en hij rondom een bruin randje heeft gekregen. Bak er zo nog 19. Voeg eventueel wat ham aan het beslag toe en bak mee.

  4. Zet het zoete en hartige beleg op tafel zodat iedereen zijn of haar favoriete pannenkoek kan maken.

Misschien vind je dit ook wel lekker!