Zoete karbonades

Zoete karbonades

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Zoete karbonades

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 tl tijm
    • 6 el
    • 1 zak aardappelbolletjes
    • 4 stukken karbonades
    • 2 appels
    • 400 g sperziebonen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor en verwarm de aardappelballetjes.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze totdat ze (beet)gaar zijn.
  3. Snijd de karbonades langs het vetrandje in, zodat deze tijdens het bakken niet krom trekt. Haal het vlees door een mengsel van bloem, zout en peper.
  4. Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti- aanbaklaag en bak hierin de karbonades snel aan beide zijden dicht. Voeg de tijm toe, zet het vuur zacht en laat de karbonades om en om in ca. 10 minuten zachtjes bakken. De tijm zal zich aan de onderzijde van het vlees hechten.
  5. Leg de karbonades op een voorverwarmde schaal en laat de appelplakjes in het achtergebleven braadvet 2 tot 4 minuten zachtjes bakken. Serveer de karbonades met de gebakken appelschijfjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!