Zoete lofstamppot met chipolata’s

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zoete lofstamppot met chipolata’s

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tl
    • 2 el mosterddressing honing
    • 600 g witlof (in reepjes)
    • 200 g crème fraîche (tip: gebruik Blue Band Finesse)
    • 2 el olijfolie
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 8 chipolataworstjes

Zodra de winter op z'n einde loopt, heb je misschien ook wel genoeg van al die stamppotten. We gokken dat je deze nog niet hebt geprobeerd. Wel zo fijn, een beetje afwisseling nu het bijna lente wordt. 

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de worstjes in 5 minuten bruin en gaar.

  3. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge puree.
  4. Schep de mosterd en witlof door de stamppot.

  5.  Verdeel de stamppot en de worstjes over 4 borden en bestrooi met de tijm.

Misschien vind je dit ook wel lekker!