Zoete uienstamppot met speklapje

Zoete uienstamppot met speklapje

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zoete uienstamppot met speklapje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 speklappen
    • 50 g margarine
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 2 tl
    • 2 el
    • 600 g uien (in ringen)
    • 200 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de speklappen in 15 minuten bruin en gaar.

  2. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de speklappen in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Smelt in een hapjespan 25 g margarine. Bak de uiringen goudbruin en zacht. Bestrooi met de suiker. Laat de suiker zachtjes smelten en goudbruin kleuren.

  4. Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp de aardappelen op laag vuur tot een smeuïge puree.
  5. Schep er de uiringen, de tijm en zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot op 4 borden en leg er een speklapje bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!