Zoetzure gehaktballetjes met rauwkostsalade

Zoetzure gehaktballetjes met rauwkostsalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zoetzure gehaktballetjes met rauwkostsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 1 el azijn
    • 1 blik perzik (halve)
    • 300 g spitskool (gesneden)
    • 300 g (salade)
    • 1 blik tomatenpuree
    • 400 g gehaktballen (rund)
    • 3 el
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 2 tl
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Giet de perziken af. Vang de siroop op en snijd de perziken in partjes.
  3. Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Bak de ui 1 minuut mee. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de azijn en perzikensiroop toe en roer de saus glad. Voeg de perzikpartjes toe en breng op smaak met de oregano, zout en peper.

  4. Meng de rauwkostsalade met de spitskool en de yoghurt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de rijst met de zoetzure gehaktballetjes over 4 diepe borden en schep er de salade bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!