Zoetzure speklap met andijviestamp

Zoetzure speklap met andijviestamp

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zoetzure speklap met andijviestamp

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 struik (à 700 gr) andijvie (in reepjes)
    • 25 g margarine
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 4 speklappen
    • 1 pot zoetzure saus (ca. 500 gr)
    • 200 ml
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Smelt in een koekenpan de margarine. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 10 minuten bruin.

  3. Schenk de saus bij het vlees en verwarm nog 5 minuten.

  4. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
  5. Schep er de andijvie met zout en peper naar smaak door.
  6. Verdeel de stamppot met het vlees en de saus over 4 borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!