Zoetzuur tartaartje met sperziebonen

Zoetzuur tartaartje met sperziebonen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zoetzuur tartaartje met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g sperziebonen
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 4 tartaartjes
    • 1 rode paprika
    • 1 blikje ananasstukjes
    • 1 el witte wijnazijn
    • 300 g witte rijst
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.

  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze in 6 minuten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan. Bak in het bakvet de paprika 3 minuten. Schep er de tomatenpuree door.

  3. Voeg de azijn met de ananasstukjes en het sap toe. Leg de tartaartjes in de saus en verwarm nog 3-4 minuten. Voeg de peterselie met zout en peper naar smaak toe.

  4. Verdeel de rijst met de tartaartjes over 4 diepe borden. Schep de zoetzure saus over het vlees en serveer met de sperziebonen.