Zomerse aardappelgratin met tomaten en courgette

Zomerse aardappelgratin met tomaten en courgette

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Zomerse aardappelgratin met tomaten en courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g vastkokende aardappels
    • zout en peper
    • nootmuskaat (optioneel)
    • 200 g tomaten
    • 200 g courgettes
    • 1 teentje knoflook
    • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken (Lactosevrij)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (heteluchtoven 180 °C). 

  2. Schil en was de aardappels, snijd ze in dunne schijfjes. Was ook de tomaten en courgette en snijd de groenten in plakjes. Rangschik de groenten om en om dakpansgewijs in de ovenschaal.

  3. Pers de knoflook uit of hak heel fijn. Stop de knoflook met ½ theelepel zout, wat versgemalen peper en eventueel wat geraspte nootmuskaat in de fles Finesse voor Koken. Sluit af en schud de fles een paar keer.

  4. Schenk de knoflookroom over de groenteplakjes. Bak de gratin in de voorverwarmde oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.

  5. Aantal kcal: ca. 250 p.p.

  6. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!