Zomerkarbonades met witbier

Zomerkarbonades met witbier

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zomerkarbonades met witbier

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g venkel (in partjes)
    • 125 ml crème fraîche
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 2 el olijfolie
    • 4 ribkarbonades
    • 1 flesje (à 300 ml) witbier
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een stoofpan de olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Voeg het witbier met de rozemarijn toe en leg het vlees terug in de pan. Stoof de karbonades 20 minuten.

  3. Kook de venkel in 8-10 minuten gaar.

  4. Neem het vlees uit de pan en laat het stoofvocht tot de helft inkoken. Roer er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de karbonades met de aardappelen over 4 borden. Schep er de saus over en serveer met de venkel.