Zomerlasagne

Zomerlasagne

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Zomerlasagne

Ingrediënten voor 5 personen
  • Ingrediënten

    • 1 grote ui
    • 2 teentjes
    • 1 grote courgette
    • 1 grote aubergine
    • 1 gele paprika
    • 2 bollen mozzarella
    • 3 el olijfolie
    • 1 zak Bertolli Pastasaus Kruidig
    • 2.5 el verse Italiaanse kruiden
    • 250 g groene lasagnevellen
    • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes. Snijd dunne plakken van de mozzarella.
  2. Verwarm de olijfolie in een braadpan en roerbak hierin de groenten 2-3 minuten op zacht vuur. Roer er de pastasaus met de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak door en laat de saus ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot er een dikke saus ontstaat.

  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Schep een beetje saus in een ingevette lasagneschaal en leg hier een laag groene lasagnevellen op. Verdeel hier een derde van de saus en een derde van de plakjes mozzarella over. Herhaal dit nog twee keer en strooi de geraspte kaas over de laatste laag.

  4. Bak de lasagne in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de lasagne uit de oven nog 10 minuten staan om wat steviger te worden.