Zomerpasta met doperwten en kip

Zomerpasta met doperwten en kip

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zomerpasta met doperwten en kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el olijfolie
    • 4 el basilicumblaadjes
    • 1 citroen
    • 2 tenen knoflook (in plakjes)
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 450 g doperwten (vers of uit diepvries)
    • 500 g verse tagliatelle of fettucine
    • 4 kippenbouten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Wrijf de kippenbouten in met de kaneel en zout en peper naar smaak. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kippenbouten bruin aan. Draai het vuur laag en braad ze in 30 minuten gaar.

  2. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
  3. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook zonder te kleuren. Voeg de doperwten toe en bak ze in ca. 5 minuten beetgaar.

  5. Giet de pasta af. Schep de pasta met de citroenrasp en de basilicum door de erwten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg er een kippenbout bij.