Zomerquiche met ham

Zomerquiche met ham

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zomerquiche met ham

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 bos lente-ui
    • 4 eieren
    • 1 el witte wijnazijn
    • 4 plakjes achterham
    • 400 g (in reepjes)
    • 100 ml
    • 100 g
    • 1 blik croissantdeeg
    • 2 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol het croissantdeeg uit en snijd het deeg per 2 croissants door; druk de diagonale naden dicht. Bekleed de bakvorm met het deeg en druk alle naden goed aan. Leg de ham op de deegbodem.

  2. Snijd de wortelaanzet en de lelijke topjes van de uitjes. Snijd de lente-uitjes in stukken van 15 cm en halveer ze in de lengte.
  3. Klop de eieren met de slagroom los. Voeg de kaas en zout en peper naar smaak toe. Schenk het roommengsel op de deegbodem. Leg de lente-ui in de roomvulling.
  4. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Maak intussen de kropsla schoon, haal de bladeren los en was ze. Maak de sla fris aan met de witte wijnazijn, olijfolie, zout en peper.
  5. Snijd de lentequiche uit de oven in brede repen en geef er de frisse botersla bij.