Zomerschnitzel met een citroen-basilicumdressing

Zomerschnitzel met een citroen-basilicumdressing

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zomerschnitzel met een citroen-basilicumdressing

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el basilicumblaadjes (in reepjes)
    • 1 bloemkool (in roosjes)
    • 4 varkensschnitzels
    • 2 el
    • 1 kg vastkokende aardappels
    • 6 el olijfolie
    • 2 el kappertjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken. Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten gaar. Kook de bloemkool in een bodem water met zout 5 minuten. Laat de bloemkool goed uitlekken.

  2. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het citroensap, de kappertjes, de basilicum en zout en peper naar smaak. Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak het vlees in 6 minuten bruin en gaar. Verhit intussen een grillpan.

  3. Schep de bloemkool om met de resterende eetlepel olijfolie. Gril de bloemkool 4-5 minuten, draai de roosjes steeds een slag. Verdeel de aardappelen met de bloemkool over 4 borden. Leg er de schnitzel bij en schep de dressing over het vlees.