Zomerse gazpacho

Zomerse gazpacho

Ik heb alle tijd Erg makkelijk Goedkoop

Zomerse gazpacho

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g tomaten (goed rijp)
    • 3 teentjes
    • 300 g komkommers (geschild)
    • 100 g rode paprika's
    • 1 ui
    • 100 ml olijfolie
    • 2 el
    • zout
    • zwarte peper
    • 20 g broden
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in stukken. Haal de pitjes uit de komkommer en snijd 'm in stukken. Snijd de paprika in stukjes. Pel en hak de knoflook en de ui.

  2. Week het brood in 100 ml water en knijp uit. Doe het met de tomaten, paprika, komkommer, knoflook, ui, zout, 200 ml water en de olie in de blender en mix goed fijn (eventueel in twee keer). Breng op smaak met peper, zout en azijn. Laat minstens 2 uur koelen.

  3. Serveer de gazpacho goed koud, eventueel met broodcroutons, blokjes paprika, komkommer en ui.

Misschien vind je dit ook wel lekker!