Zomerse stamppot

Zomerse stamppot

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Zomerse stamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 kg kruimige aardappels
    • 1 grote ui
    • 2 rode paprika's
    • 100 g rucola
    • 2 el Blue Band Iedere Dag
    • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 1.5 el
    • 250 g buffelmozzarella (2 kaasjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappels en halveer ze. Kook ze in ca. 20 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Houd een pluk van de rucola apart voor de garnering en snijd de rest iets fijner.

  2. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

  3. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend glazig. Voeg de paprika toe en bak ze 4 minuten mee. Neem de pan van het vuur.

  4. Giet de aardappels af en vang het kookwater op. Stamp of prak ze grof en schep de ui met de paprika en de Finesse voor Koken erdoor. (Voeg als de stamppot te droog is nog wat van het opgevangen kookwater toe.) Spatel de gesneden rucola en de pesto er in grote slagen door en doe de stamppot over in een ovenschaal.

  5. Pluk de kaas in stukjes en verdeel ze over de stamppot. Zet de schaal 5 minuten onder de hete grill. Neem het uit de oven en verdeel de rest van de rucola erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!