Zomerstamppot met kip

Zomerstamppot met kip

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zomerstamppot met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g peultjes (in stukjes)
    • 1 citroen
    • 5 el olijfolie
    • 4 kippenbouten
    • 3 bosuien (in ringen)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 1 grote beker (à 200 gr) crème fraîche
    • 2 tl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kip met zout en peper en bak bruin aan. Voeg een scheutje water toe en braad in 25 minuten goudbruin en gaar.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop een dressing van de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, de honing, de resterende 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

  4. Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree.

  5. Schep er de peultjes, de bosui en zout en peper naar smaak door. Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg de kip erbij en schenk de dressing erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!