Zomerstamppot van veldsla en bospeentjes

Zomerstamppot van veldsla en bospeentjes

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Zomerstamppot van veldsla en bospeentjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.2 kg kruimige aardappels
    • 1 bos bospeentjes
    • 400 g saucijsjes (kleine)
    • 100 ml
    • 50 g
    • 2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
    • 200 g
    • vloeibare margarine
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappels. Zet ze op met water en wat zout en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Schil ondertussen de bospeentjes, snijd ze in stukken en kook ze de laatste 10 minuten mee.
  3. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Giet de aardappels en bospeentjes af en leg ze terug in de nog warme pan. Voeg het botermengsel, de bosuitjes en de veldsla toe en laat van het vuur af met het deksel op de pan een paar minuten staan.
  5. Stamp de stamppot fijn, breng op smaak met zout en peper en serveer met de worstjes.

  6. Meer zomer op je bord? Kijk dan hier.

  7. Shop de accessoires uit de video bij vtwonen

Misschien vind je dit ook wel lekker!