Zomerstrudel

Zomerstrudel

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Zomerstrudel

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 60 g margarine
    • 4 granny smith appels
    • verse munt (garnering)
    • poedersuiker
    • 50 g hele blanke amandelen
    • 75 g suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 beschuiten
    • 6 vellen filodeeg
    • 4 bollen Hertog Romig Slagroomijs
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt de margarine. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de amandelen grof.
  2. Meng in een kom de appelblokjes met de suiker, de vanillesuiker, de amandelen en de verkruimelde beschuiten.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  4. Leg 3 plakken filodeeg dakpansgewijs op een met bloem bestrooid werkblad. Bestrijk het deeg met gesmolten margarine. Leg de rest van het deeg erop en bestrijk nogmaals met margarine. Leg de appelvulling in een baan aan één kant op de deeglap. Rol het deeg met de vulling op en bestrijk het opnieuw met gesmolten margarine.
  5. Bak de strudel op een bakplaat in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de strudel iets afkoelen. Bestrooi met poedersuiker, snijd in stukken en serveer met een bol slagroomijs. Garneer met een takje munt.

Deze heerlijke gebakjes van filodeeg en granny smith appels vormen het ultieme toetje. In de zomer is het nog lekkerder met een bol romig slagroomijs.

Bron: Hertog