Zondag special: Chocolade-pinda reep

Zondag special: Chocolade-pinda reep

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zondag special: Chocolade-pinda reep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el (plantaardige) melk
    • 90 g
    • 100 g pure chocolade
    • 0.25 tl zeezout
    • 3 el rijststroop
    • 60 ml kokosolie
    • 65 g
    • 40 g hazelnoten
    • 200 g medjool dadels (zonder pit)
    • 30 g ongezouten cashewnoten (fijngehakt)
    • 70 g amandelen
    • 1 el Calvé pindakaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bereiden bodem: bekleed een bakblik (23 ø cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 190°C. Maal de noten fijn in een keukenmachine.

  2. Voeg bloem, kokosolie, rijststroop en zout toe totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg dan de havermout toe en vermeng tot een deeg.
  3. Verdeel het deeg over het bakblik. Als het deeg blijft plakken, maak dan je vingers een beetje nat. Bak de koek ca. 15 minuten in de oven. En laat daarna minstens 15 minuten afkoelen.

  4. Bereiden topping: mix de dadels, de pindakaas en de melk in een blender tot een romige massa. Verdeel dit mengsel voorzichtig over de afgekoelde bodem. En laat 10 minuten hard worden in de vriezer.

  5. Smelt ondertussen de chocolade in de magnetron. Reken voor 100ºC circa 2 minuten op 700 Watt. Roer de chocolade wel tussentijds door. Verdeel de fijngehakte cashewnoten over het dadelmengsel. En daarna de gesmolten chocolade. Laat de koek 30 minuten hard worden in de ijskast.

  6. Snij tot slot in repen en bewaar afgesloten in een koektrommel in de ijskast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!