Lemon Cheese Cake

Lemon Cheese Cake

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Lemon Cheese Cake

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten

    • 30 g
    • 1 bakje gepureerde zomervruchten
    • sap van 1 citroen
    • 225 g
    • 150 ml crème fraîche
    • 1 tl vanille extract
    • 1 el citroenrasp
    • 1 lemon curd
    • 75 g gesmolten boter
    • 150 g bastognekoekjes
    • 600 g monchou
    • 3 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. De cake is wel een beetje een gepuzzel want hij bestaat eigenlijk uit vier losse elementen die je samen gaat voegen. Je zal het dus wel even goed moeten inplannen wanneer je wat precies gaat doen. De ingrediënten zullen samen genoeg zijn voor een gemiddelde springvorm met een doorsnede van 24 cm.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in met een beetje boter.

  3. Voor de bodem

    Verkruimel de koekjes in een blender of met een staafmixer. Voeg hier de gesmolten boter aan toe zodat het één geheel wordt. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Pureer de zomervruchten en verdeel deze over de koekjes bodem. Zet het nu in de koelkast zodat het een beetje kan opstijven. De bodem zal echter altijd een beetje sompig blijven omdat het sap van de vruchten in de koekjes trekt. Als je dit niet wilt zul je de vruchten eerst even moeten laten uitlekken.

  4. Lemon Curd

    Maak deze au bain marie en roer de hele tijd goed. 

  5. Vul een pan met een laagje water en breng dit aan de kook. Zet hier een warmte vaste schaal/kom bovenop. Zorg dat de kom/schaal het water niet raakt. Kluts de eieren en breng deze samen met de suiker en het citroensap aan de kook. Blijf goed roeren! Na 10 minuten zou dit mengsel een beetje lobbig moeten worden. Haal het dan van het vuur. Voeg de boter in stukjes toe en laat deze smelten. Voeg als laatste de geraspte citroenschil toe. Laat nu afkoelen met wat vershoudfolie over de kom. Zorg dat de folie direct op de curd ligt, anders krijg je een velletje.

  6. Voor de cake

    Roer de Monchou glad. Eventueel met een handmixer. Voeg hierbij de suiker toe en vervolgens de eieren. Meng het tot een glad geheel. Voeg dan twee derde van de lemon curd toe. En meng weer verder totdat het weer een geheel is. Zet de cake nu 50 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. Voor de bovenlaag

    Meng de zure room, de suiker en het vanille extract door elkaar.

  8. Als de cake 50 minuten in de oven heeft gestaan giet je het mengsel voor de bovenlaag eroverheen en zet je hem nog eens tien minuten in de oven op 180°C.

  9. Laat hierna de taart afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. Als je hem wil opdienen haal de taart dan 20 minuten van te voren uit de koelkast. Snijd de taart aan met een mes dat je onder de kraan met warm water een beetje hebt opgewarmd.

Misschien vind je dit ook wel lekker!