Zondag Special: ontbijtkoek: gezonde variant

Zondag Special: ontbijtkoek: gezonde variant

Een recept van Foodblogger Phood.nl
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zondag Special: ontbijtkoek: gezonde variant

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 3 tl koekkruiden
    • 2 eieren
    • 4 el
    • 40 g rozijnen
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 tl kaneel
    • 2 el (zonnebloemolie of kokosolie)
    • 250 g volkoren (spelt)meel
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een cakevorm met bakpapier. 

  2. Doe de eieren, honing en het vanille-extract in een kom en kluts even los, totdat er geen klontjes meer in zitten. Voeg hier de melk aan toe en kluts nog even totdat ook de melk mooi is vermengd.

  3. Voeg nu het meel, bakpoeder, de koekkruiden, kaneel en zout toe (zorg dat je de kruiden mooi verspreidt over het meel), en roer met een vork of lepel totdat er een mooi geheel ontstaat. Roer niet te lang. Voeg dan de olie en rozijnen toe en roer nogmaals goed door.

  4. Doe nu je beslag in de bakvorm, en zet hem in de oven voor 45 minuten. Check na 45 minuten of je koek gaar is door met een satéprikkertje in de koek te prikken. Komt 'ie er schoon uit, dan is hij gaar, blijft er nog wat beslag aan kleven, dan mag hij nog iets langer bakken.

  5. Houd rond de 30 minuten je baksel even in de gaten, als deze donker wordt kun je hem even afdekken met aluminiumfolie.

  6. Tips: - Je kunt ook andere soorten meel gebruiken zoals havermoutmeel, een mix van amandelmeel en speltmeel of roggemeel. - Niet zo'n fan van rozijnen? Laat ze er gewoon uit. - Voeg kleine stukjes chocola toe aan je beslag voor een spannende smaaksensatie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!