Zondag special: Pompoencake met kokosroomtopping

Zondag special: Pompoencake met kokosroomtopping

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Zondag special: Pompoencake met kokosroomtopping

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el arrowroot
    • 100 g kokosmeel
    • 2 el
    • 50 g
    • 75 g
    • 250 ml
    • 1 snuf keltisch zeezout
    • 1 tl wijnsteenbakpoeder
    • 0.5 tl baking soda
    • 75 g kokosvet (gesmolten)
    • 500 g pompoenpuree (0.5 pompoen)
    • 6 eieren
    • 1 het sap en rasp van 1 biologische citroen
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm in. Leg bakpapier op de bodem, dan komt de cake straks gemakkelijk uit de vorm.

  2. Snijd de pompoen in stukken en kook in ca. 8 minuten gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Klop in een kom de eieren, samen met de honing, kokosolie, kokosbloesemsuiker en kaneel luchtig.

  3. Voeg het kokosmeel, arrowroot, baking soda, wijnsteenbakpoeder en Keltisch zeezout toe. Mix tot een mooi beslag. Voeg de pompoenpuree toe en meng goed.

  4. Giet het beslag in de cake- of bakvorm en bak in ongeveer 50 minuten gaar. Maak de topping door de kokosroom, citroensap en -rasp en honing in 2 minuten stijf te kloppen met de handmixer.