Zuid-Koreaanse Japchae

Zuid-Koreaanse Japchae

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zuid-Koreaanse Japchae

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 lente-uitjes (fijngesneden)
    • 200 g
    • 200 g (gefrituurd, in blokjes)
    • 1 el sesamzaadje (geroosterd)
    • 2 teentjes (in dunne plakjes)
    • 150 g shiitake's
    • 2 wortels (in plakjes)
    • 4 el (zoutarm)
    • 250 g noedels (zoete-aardappel noedels)
    • 1 scheut slaolie
    • 1 scheut sesamolie
    • 2 uien (in dunne ringen)
    • 2 eieren (geklopt)
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en voeg de noedels toe. Laat ze ongeveer 5 minuten – of tot ze gaar zijn – zachtjes koken.

  2. Laat de noedels dan uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water om ze te laten afkoelen.
  3. Snijd ze in stukken van 10–12 cm. Doe ze vervolgens in een kom, druppel er wat sesamolie over en schep ze om zodat ze ermee worden bedekt. Houd ze zolang apart.

  4. Meng in een andere kom de sojasaus en suiker.
  5. Verhit een scheutje slaolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schenk de geklopte eieren erin en houd de pan schuin; draai hem langzaam rond, zodat er een dunne omelet ontstaat. Neem de omelet zodra hij gaar is uit de pan en snijd hem in dunne reepjes.
  6. Zet de pan weer op het fornuis en voeg nog een scheut olie toe. Bak de uienringen en plakjes wortel in 5–10 minuten zacht. Scheur de shiitakes in stukjes en voeg ze toe, samen met de knoflook en tofu. Bak ze 2–3 minuten mee, tot de shiitakes zacht zijn.

  7. Roer de spinazie erdoor en neem de pan van het vuur. Voeg de noedels toe, plus het sojasausmengsel en de omeletreepjes. Schep alles door elkaar. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de lente-uitjes en het sesamzaad.

  8. Aantal kcal: 358 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!