Zuurkool in de wok bereid met augurken en gebakken uitjes

Zuurkool in de wok bereid met augurken en gebakken uitjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zuurkool in de wok bereid met augurken en gebakken uitjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g stamppot aardappelen
    • 2 tl
    • 4 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
    • 1 Unox Gelderse rookworst
    • 500 g
    • 20 g gebakken uitjes
    • 1 el paprikapoeder
    • 10 zoetzure augurkjes
    • 2 uien
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien in dunne ringen. Spoel de zuurkool als u hem te zuur vindt af onder koud stromend water en laat hem uitlekken.

  2. Snijd de rookworst en de augurken in plakjes. Verhit de vloeibare margarine in een ruime wok en fruit de uiringen al omscheppend in ca. 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze al omscheppend in 10 minuten bruin.

  3. Schep de zuurkool, de rookworst en paprikapoeder en peper en zout naar smaak erdoor en bak alles totdat het gerecht door en door warm is. Schep vlak voor het serveren de augurken door het gerecht. Garneer met de gebakken uitjes en bieslook. Serveer de zuurkool met rookworst direct.

Misschien vind je dit ook wel lekker!