Zuurkoolschotel met aardappel

Zuurkoolschotel met aardappel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zuurkoolschotel met aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tomaten
    • 200 g
    • 1 zakje geraspte kaas
    • peper en zout
    • paneermeel
    • 250 g
    • 2 uien
    • 3 aardappels
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de aardappels en snijd deze in grove blokjes. Kook deze in wat water in 10-15 minuten gaar. Giet de aardappels af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels met een stamper en voeg wat van het kookvocht toe om de puree wat smeuïg te maken.

  3. Snipper de ui en fruit in wat boter of olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het mengsel. Maak op smaak met zout en peper.

  4. Bouw nu de ovenschotel op. Begin met het gehaktmengsel. Verdeel hierover de aardappelpuree en verdeel de zuurkool erover heen. Bestrooi met wat geraspte kaas en eventueel wat paneermeel.

  5. Zet de ovenschotel een half uur in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!