Zuurkoolschotel met zalm

Zuurkoolschotel met zalm

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Zuurkoolschotel met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 zalmfilets
    • 25 g margarine (in stukjes )
    • 1 rode paprika in stukjes
    • 2 tl
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 500 g (uitgelekt)
    • 3 el
    • 1 blikje ananasstukjes (227 g)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.

  2. Stoof de zuurkool met de paprika, de ananasstukjes en het sap 10 minuten.

  3. Doe de zuurkool in de ovenschaal. Leg er de zalmfilets op. Bestrooi met zout en peper.

  4. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op.
  5. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg de oregano en zout en peper naar smaak toe.
  6. Schep de puree op de zalm en strijk glad. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er de stukjes margarine over.

  7. Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en knapperig.

Misschien vind je dit ook wel lekker!