Zuurkoolsoep met casselerrib

Zuurkoolsoep met casselerrib

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zuurkoolsoep met casselerrib

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el (fijngehakt)
    • 2 grote vastkokende aardappelen (geschild en in blokjes)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 25 g margarine
    • 300 g casselerrib (in reepjes)
    • 1 liter vleesbouillon (van tablet)
    • 2 el
    • 8 sneetjes licht roggebrood
    • 500 g zuurkool naturel
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt in een (soep)pan de boter en fruit de ui. Bestrooi de ui met bloem en bak 1 minuut.

  2. Schenk beetje bij beetje en al roerende met een garde de bouillon erbij. Breng aan de kook.
  3. Kook de aardappelblokjes in de soep in 10 minuten gaar.

  4. Voeg de zuurkool en casselerrib toe en verwarm 5 minuten.

  5. Breng de soep op smaak met de peterselie en zout en peper. Serveer met het roggebrood.
  6. Tip: Voeg voor een mildere smaak een beetje slagroom aan de soep toe.