Zuurkoolstamppot met appel

Zuurkoolstamppot met appel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zuurkoolstamppot met appel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 ml crème fraîche light
    • 100 g (in plakjes)
    • 1 el margarine
    • 1 kg aardappel (kruimig, geschild en in stukken)
    • 2 appels
    • 1 Unox extra magere rookworst (275 g)
    • 500 g (uitgelekt)
    • 100 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met de zuurkool in water met weinig zout in 20 minuten gaar. Schil de appels en snijd ze in partjes. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen.

  2. Bak in een koekenpan zonder extra vet de bacon krokant en neem uit de pan. Verhit in de koekenpan de margarine. Bak de appelpartjes in 2-3 minuten bruin. Verwarm de melk.

  3. Giet de aardappelen met de zuurkool af. Stamp ze met de melk en de crème fraîche tot een grove, smeuïge stamppot. Schep de appel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in 4 diepe borden. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel met de bacon over de stamppot.

Misschien vind je dit ook wel lekker!