Zuurkoolstamppot met champignons

Zuurkoolstamppot met champignons

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Zuurkoolstamppot met champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 tl verse tijmblaadjes
    • 1250 g kruimig kokende aardappelen
    • versgemalen peper en zout
    • 400 g champignons
    • 500 g
    • 1 el vloeibare margarine
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 Unox boerenscharrel rookworst Gelderse à 250 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ± 5 cm water en zout toe, verdeel de losgetrokken zuurkool erover en kook alles in een ruime pan in 20-25 minuten gaar.

  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 minuten op een hoog vuur.

  4. Bak de knoflook en de tijm 2 minuten mee.

  5. Voeg 1 dl heet water en peper en zout naar smaak toe en laat alles zachtjes koken.
  6. Giet de aardappelen met de zuurkool af en stamp ze fijn. Verdeel het champignonmengsel erover en serveer met de worst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!