Zuurkoolstamppot met kibbeling

Zuurkoolstamppot met kibbeling

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zuurkoolstamppot met kibbeling

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el (fijngehakt)
    • 150 ml
    • 50 g margarine
    • 500 g
    • 1 blik (à 227 gr) ananasstukjes op siroop
    • 400 g kibbeling
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Stoof de zuurkool met de ananasstukjes en het ananasvocht met de deksel op de pan 15 minuten.

  3. Verhit in een koekenpan wat margarine en bak de kibbeling in 5 minuten krokant en bruin.

  4. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en resterende margarine tot een smeuïge puree.

  5. Schep er de zuurkool met de ananas en de peterselie door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de zuurkoolstamppot op 4 borden en leg er de kibbeling bij.
  6. Tip van Sandra: stoof zuurkool in bier (1 flesje) en een scheut water. Extra smaakmakers die je kunt toevoegen zijn 1 fijngesnipperde ui en 2 fijngehakte knoflooktenen, kort bakken. Zuurkool erbij en 1 tl paprikapoeder en 1 tl karwijzaad. Na 2 uur is je zuurkool heerlijk zacht en mild van smaak.

Variatietip: deze stamppot is ook heerlijk met champignons en Gelderse rookworst.

Kies je recept en ga aan de slag! 9x Hollandse stamppotrecepten

Lees ook: 7 tips voor éxtra lekkere stamppot

Misschien vind je dit ook wel lekker!