Zuurkoolstamppot met rookworst

Zuurkoolstamppot met rookworst

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zuurkoolstamppot met rookworst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 aardappels
    • 1 scheut melk
    • 1 ui
    • 1 appel
    • 300 g
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 el crème fraîche
    • peper
    • 1 Unox rookworst
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel doormidden. Zet een grote pan water op en kook de aardappels en de zuurkool ca 20 minuten. 

  2. Snijd de ui in ringen en voeg deze in de laatste 5 minuten toe.

  3. Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine blokjes. Bereidt ook de rookworst volgens de bereidingswijze op het pakje. 

  4. Giet de aardappels en de zuurkool af en stamp het geheel met de creme fraiche, de melk, paprikapoeder en een snufje peper. Voeg ook de stukjes appel toe en meng het geheel door elkaar.

  5. Serveer de zuurkool met de rookworst en smullen maar!
  6. Tip van Sandra: stoof zuurkool in bier (1 flesje) en een scheut water. Extra smaakmakers die je kunt toevoegen zijn 1 fijngesnipperde ui en 2 fijngehakte knoflooktenen, kort bakken. Zuurkool erbij en 1 tl paprikapoeder en 1 tl karwijzaad. Na 2 uur is je zuurkool heerlijk zacht en mild van smaak.

Misschien vind je dit ook wel lekker!