Zuurkooltaart

Zuurkooltaart

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zuurkooltaart

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • bieslook
    • bloem
    • 1 ui
    • 1 eidooier
    • 1 appel
    • 3 vastkokende aardappels
    • 150 ml
    • 4 eieren
    • 400 g
    • 4 plakken hartige taartdeeg
    • 150 ml
    • 150 g arla finello gratis kaas
    • 1 knoflookteen
    • 100 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Ontdooi het deeg. Verwarm de oven voor op 190°C graden.

  2. Kook de aardappelen 10 minuten voor en snijd de aardappels in dunne plakjes, snipper de ui, pers het teentje knoflook.

  3. Plak de plakjes deeg aan elkaar vast met water zodat er een groot vierkant ontstaat. Leg het vierkant op een dun met bloem bestrooid werkvlak en rol het deeg groter dan de vorm uit. Gebruik een springvorm van 25 cm. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem. Bekleed de vorm met het deeg, laat extra deeg over de rand van de bakvorm hangen. Brik de bodem in met een vorm en strooi er een beetje paneermeel over (dat neemt straks het overtollige vocht op).

  4. Doe de zuurkool in een zeef, spoel af met water en druk het vocht er heel goed uit. Haal de zuurkool los met een vork en meng de ingrediënten (behalve de aardappel en eidooier) in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar wat kaas om aan het eind bovenop te strooien.

  5. Schep de helft van het mengsel in de vorm en verdeel er de plakjes aardappel over. Strooi hierover de appelblokjes. Schep de rest van het mengsel hierover heen en rol het overhangende deeg terug. Leg het spek op de taart en bestrooi met een klein beetje overgebleven kaas. Bestrijk de randjes met de losgeklopte eierdooier. Bak de taart 60 minuten in het midden van de oven tot hij gaar, goudbruin en stevig is. Dek de taart eventueel na 50 minuten af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.

  6. Strooi voor het serveren de bieslook over de taart.

Misschien vind je dit ook wel lekker!