Zuurkoolvinken met perzik

Zuurkoolvinken met perzik

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zuurkoolvinken met perzik

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 halve perziken (op siroop, in partjes)
    • 50 g margarine
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 500 g verse zuurkool (uitgelekt)
    • 12 plakken boerenham
    • 8 cocktailprikkers
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Leg intussen 3 plakken ham naast elkaar op het werkvlak; laat de plakken een beetje overlappen. Vul met de zuurkool, de perzikpartjes en peper naar smaak. Rol de ham met de zuurkool op en steek vast met 2 cocktailprikkers.

  3. Maak (indien van toepassing) met de rest van de ham, zuurkool en perziken nog meer vinken.
  4. Smelt 25 g margarine in een koekenpan en bak de zuurkoolvinken knapperig en warm.

  5. Giet de aardappelen af. Smelt de resterende 25 g margarine in een koekenpan en bak de aardappelen goudbruin en krokant. 

  6. Verdeel de zuurkoolvinken over 4 borden en schep er de aardappelen bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!