Zuurkoolvinken met perzik

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zuurkoolvinken met perzik

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 halve perziken (op siroop, in partjes)
    • 50 g margarine
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 500 g verse zuurkool (uitgelekt)
    • 12 plakken boerenham
    • 8 cocktailprikkers

Een winterse maaltijd met een zomers tintje! Misschien wist je het al, maar zuurkool en fruit gaan perfect samen. Daarom raden we je dan ook aan om dit gerecht echt eens te proberen. 

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Leg intussen 3 plakken ham naast elkaar op het werkvlak; laat de plakken een beetje overlappen. Vul met de zuurkool, de perzikpartjes en peper naar smaak. Rol de ham met de zuurkool op en steek vast met 2 cocktailprikkers.

  3. Maak (indien van toepassing) met de rest van de ham, zuurkool en perziken nog meer vinken.
  4. Smelt 25 g margarine in een koekenpan en bak de zuurkoolvinken knapperig en warm.

  5. Giet de aardappelen af. Smelt de resterende 25 g margarine in een koekenpan en bak de aardappelen goudbruin en krokant. 

  6. Verdeel de zuurkoolvinken over 4 borden en schep er de aardappelen bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!