Feestelijk uitdelen

13 makkelijke kindertraktaties

Trakteren op school is heel leuk om te doen als je kind jarig is. Maar die simpele zakjes chips of snoep worden al snel saai in een klas met 30 kinderen. Gelukkig hebben wij dé oplossing. Met één van deze 13 kindertraktaties wordt trakteren speciaal. Én, het hoeft niet eens veel tijd te kosten. 

Gezonde, hartige, zoete of creatieve traktaties. Het zit er allemaal bij. Ga helemaal los en maak een hartige giraf of maak je kleine blij met super lieve ballerina-cupcakes. Vind hier meer inspiratie voor cupcakes.

Het hoeft niet ongezond te zijn

Kindertraktaties staan niet bekend als het meest gezonde tussendoortje, maar het hoeft niet altijd ongezond. Met fruit kun je veel gezellige en leuk uitziende snacks maken en kids love it. Het is zoet, kleurrijk én lekker.

Allergieën?

Als je kind op school trakteert, weet je misschien niet of andere kinderen allergieën hebben. Wil je dat elk kind kan genieten? Vraag de leraar dan of er kinderen zijn die ergens niet goed tegen kunnen. Zo ben je er zeker van dat er straks alleen maar blije gezichten zijn als de versnapering wordt uitgedeeld. Op zoek naar glutenvrije traktaties? Deze kokosballetjes kun je met een gerust hart maken.

Regels van school

Sommige scholen hebben regels opgesteld om te zorgen dat de kinderen niet ongezond veel suiker binnenkrijgen door alle uitdeelrondes. Check ook deze regels even voor je de keuken in duikt. Het is zonde als blijkt dat je voor niets zo veel moeite hebt gedaan.

Het leukste aan trakteren is dat de kinderen genieten en dat de jarige job zich ook echt jarig voelt. Leuk om samen te maken als je kleine iets groter is. Bekijk de video’s om te zien hoe moet.

Deze cakes kun je ook maken voor het feestvarken. 

(Tekst: Frederieke Wassenaar. Bron: Sanoma beeldbank/ fotograaf: Galyna Tymonko)

Kindertraktatie: cupcake ballerina's

Schattig hapje voor een kinderfeestje!

Kindertraktatie: cupcake ballerina's

Kindertraktatie: bananen dolfijnen

Vrolijke snack voor een kinderfeestje

Kindertraktatie: bananen dolfijnen

Kindertraktatie: egeltjes

Schattige snack voor een kinderpartijtje!

Kindertraktatie: egeltjes

Kindertraktatie: luchtballonnen

Vrolijke snack voor een kinderfeestje

Kindertraktatie: luchtballonnen

Toon meer