Back to school

4x gezonde traktaties voor op school

De scholen zijn weer begonnen. Dit betekent dat de normale gang van zaken weer terugkomt en dat er weer een traktatie mee naar school moet. CookLoveShare.nl ging op zoek naar de do’s wat betreft gezonde traktaties en we hebben de leukste op een rijtje gezet!

1. Gedipt

Snijd bananen door de helft, prik ze op een stokje en vries ze in. Even wachten en ze zijn klaar om in chocolade te dippen. Vervolgens kunnen je kinderen helpen met versieren. Vries nog even in en de snack is klaar. Makkelijk en gezond. Vooral als je de banaan in pure chocolade dipt. Je kunt de banaan ook vervangen voor appels, peren of stukjes kiwi.

@yummymummykitchen

2. Op een stokje 2.0

Het blijft een makkelijk traktatie, maar we hebben zat variaties gevonden die het weer wat hipper maken! Zoals deze vuurwerk fruitkebabs, je hebt alleen satéprikkers met versiering nodig. Je kunt hierbij variëren met verschillende soorten fruit, maar voor deze specifieke heb je aardbeien, blauwe bessen en druiven nodig.

@eatsamazing

3. Ongezond?

Omdat het op een ijsje lijkt, betekent dat niet dat het een ijsje ís! IJshoorntjes gevuld met lekker vers fruit zijn niet alleen snel klaar, maar ze zijn ook nog eens makkelijk te vervoeren als je de doos van de hoorntjes bewaart! Knip daar een aantal gaten in en je kunt de hoorntjes er staand in laten drogen (nadat je ze in chocolade hebt gedipt bijvoorbeeld). Zo vervoer je ze ook makkelijk naar school. Natuurlijk kun je ook je eigen water- en fruitijsjes maken.

@myfussyeater

4. Om op te eten

Geen zin in fruit of moeilijk doen met invriezen en vervoeren? Dan zijn deze makkelijke (en eetbare) boeken van tortilla zeker een poging waard. Je kunt hierbij variëren met verschillende soorten beleg zoals: vleeswaren, kaas, spreads en zoet beleg. Als alles eenmaal in de goede vormen is gesneden dan is het alleen nog een kwestie van in elkaar vouwen en versieren. Ze zijn klein, dus je kunt er lekker veel maken zonder dat het te veel ruimte inneemt. Let op dat je een pen met eetbare inkt gebruikt als je op de ‘boeken’ wilt schrijven of dip een penseeltje in ketchup of cranberrysap.

@kidsactivitiesblog

Lees ook:

Dit stoppen bekende Nederlandse moeders in de lunchtrommel van hun kids
Zo vier je het perfecte kinderfeestje thuis
Recept voor traktatie: mini-egeltjes

(Tekst: Vivian Bierhuizen)

3 x 'gezonde' pannenkoeken voor kids

Receptenset

3 x 'gezonde' pannenkoeken voor kids

7x kidsproof gebakjes

Receptenset

7x kidsproof gebakjes

Toon meer