Koningsdagtoppers

5x handige meeneemhapjes voor Koningsdag

Natuurlijk zijn er gigantisch veel eettentjes te vinden op Koningsdag. Wat nu als je geen eten wil kopen, maar het lekker zelf wilt maken? Hieronder vind je simpele gerechten die makkelijk mee te nemen zijn.

Niets is zo lekker als een verse salade, maar die zijn altijd zo lastig om mee te nemen. Lekkende bakjes en verlepte sla zijn nu verleden tijd. Salad in a jar is een nieuwe manier om je salade handig mee te nemen in je tas en onze redactie heeft het getest. Je stopt alle ingrediënten voor een lekkere salade in een potje (bijvoorbeeld een oude jampot) en dan is hij klaar om je tas in te gaan.

Een travelproof bagel

Bagels staan erom bekend om stuk te gaan in je tas. Hartstikke zonde! Hoe je je lekkere bagel geschikt maakt voor het vervoer in je tas? Dat vind je hier…

Wraps

Goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze altijd. Een dag van te voren wraps maken is ideaal. De volgende dag zijn deze goed afgekoeld en klaar om mee te nemen. Even in wat aluminiumfolie wikkelen en je hebt een heerlijke voedzame maaltijd. Bekijk bijvoorbeeld eens deze Sweet en Sour wrap met kip, wortel en paprika

Muffins

Muffins klinken velen als muziek in de oren. En dat die gezond kunnen zijn, bewijzen deze ontbijtmuffins! Net als de wrap even in aluminiumfolie wikkelen en meenemen. Heerlijk als ontbijt én als lunch op een vrijmarkt.

Bananenbrood

Brood en banaan? Gaat dat samen? En óf dat samen gaat. Dit heerlijke bananenbrood is een echte traktatie. Klein detail: het zit ook nog eens boordevol voedingsstoffen. Even in plakken snijden en in een zakje of bakje doen, want ze zijn ook super om mee te nemen.

(Tekst: Naomi Vos)

Toon meer