Ice ice baby

9x dit zijn de beste ijssalons van Nederland

Als het zonnetje schijnt, krijg je spontaan zin in ijs. En dan het liefst: echt Italiaans, ambachtelijk en zelfgemaakt. Maar waar eet je nou de aller-lekkerste ijsjes? CookLoveShare zocht de beste ijssalons voor je uit. Altijd handig! En lekker… 

1: IJs & Spijs in Haps

De eerste prijs voor het beste ijs van 2017 gaat naar *tromgeroffel* deze Hapse ijssalon. Van Summer @ Ibiza tot bokkenpootjes: je vindt er de lekkerste smaken. En als Haps je iets te ver weg is, dan bestel je de verschillende ijssmaken gewoon op de site. Handig!
Meer info: IJsenspijs.nl

2: Claudio’s IJssalon in Apeldoorn

Met meer dan 70 smaken Italiaans ijs krijg je bijna keuzestress. De één is nog lekkerder dan de ander. Ook geschikt voor #healthy lovers: Claudio’s verkoopt zelfs suikervrij ijs.

Meer info: Claudiosijssalon.nl

Zelf ijs maken zonder ijsmaker? Dat doe je zo!

IJs maken zonder ijsmaker 1

3: IJscafé da Benito in Haarlem

In dit ijscafé vind je niet alleen de lekkerste ijsjes van Haarlem, het hele assortiment ziet er ook nog eens geweldig uit. Niet zo gek dus dat IJscafé da Benito een paar jaar geleden dan ook in de prijzen viel door hun mooie vitrine. Snel een kijkje nemen dus.

Meer info: Dabenito.nl

4: IJssalon Kees in Geldrop in Eindhoven

Al sinds 1950 een begrip in het Brabantse Geldrop, en met inmiddels een tweede vestiging in Eindhoven. Dit jaar werd de salon zelfs genomineerd voor beste ijssalon van Nederland. En dat allemaal door hun overheerlijke hazelnootijs. Moet je proberen!

Meer info: IJssalonkees.nl

Zin in een avocado-ijsje? Maak ‘m zelf…

Avocado-ijs-CookLoveShare

5: IJssalon Frezzo in Breda en Den Bosch

Italiaans ijs met vers fruit en zelfgemaakte toppings vind je bij Frezzo. Iedere dag worden er meer dan 30 smaken vers gemaakt. Wat dacht je van cheesecake mandarijn? Mmmm…

Meer info: Frezzo.it

6: De Hoop in Blaricum

Uitgeroepen tot beste ijssalon van 2016 en mag dus zeker niet in deze lijst ontbreken. Met als stip op 1 hun Malaga ijs waarvoor De Hoop ook nog eens in de prijzen is gevallen. Valt bij jou vast in de smaak.

Meer info: IJssalondehoop.nl

7: Luciano’s IJssalon in Overveen

Het begon allemaal met een oldschool ijskar en inmiddels is Luciano’s uitgegroeid tot ijssalon met acht vestigingen in Wassenaar, Utrecht, Den Haag, Zoetermeer, Rijswijk, Heemstede Aerdenhout, Overveen en zelfs op Bonaire. Met dagelijks vers gemaakt ijs, zoals koffie-ijs van vers gezette pure espressokoffie van Bocca en chocolade-ijs van Belgische Callebaut chocolade. Zeker even proeven dus.

Meer info: IJssalon-luciano.nl

5 x Zo maak je heerlijke gezonde ijsjes

gezonde-ijsjes-recepten

8: IJssalon Martino in Rhenen, Utrecht

Eigenlijk moet je bij deze salon sowieso voor een flinke bol passievrucht-, en vanille-ijs gaan. Hiermee is Martino namelijk de afgelopen jaren flink in de prijzen gevallen (met twee keer de gouden ijsspatel als gevolg).

Meer info: Martinoijs.nl

9: Banketbakkerij Van Der Linde, Amsterdam

Je moet er wel even voor in de rij staan, maar dan heb je ook héél lekker vanille-slagroomijs. Wereldwijd bekend, en ook de enige smaak bij Van der Linde. Hoef je niet te kiezen, wel zo makkelijk.

Meer info: Facebook Van Der Linde

(Tekst: Kim Buitenhuis. Beeld: Beeldbank Sanoma / szefei.)

Avocado-ijs

Recept

Avocado-ijs

5x zo maak je heerlijk gezonde ijsjes

Favoriete recepten van de redactie:

5x zo maak je heerlijk gezonde ijsjes

Yoghurt-bosbessen ijs

Recept

Yoghurt-bosbessen ijs

Toon meer