Lekkere variatie!

Broodje Unox Saus variaties

Op Koningsdag is één broodje volop verkrijgbaar: broodje Unox. Helaas was het dit jaar wat fris, veel mensen gingen de deur zelfs helemaal niet uit. Gelukkig is het nu mogelijk om dit broodje zelf thuis te maken met de Calvé Broodje Unox Saus. Natuurlijk wil je deze saus het liefst elke dag gebruiken, maar om elke dag een broodje hotdog te eten gaat je misschien wat ver. Daarom vind je hier wat variatietips.

Deze saus mag niet ontbreken op tafel. Hij is lekker bij kip, karbonade, speklapjes, en misschien zelfs wel bij een lekkere sjasliek. Je kunt hiermee volop experimenteren.

Een broodje hamburger

Gebruik deze saus eens een keer voor een broodje hamburger. Laat de mayonaise en ketchup even voor wat het is en doe iets geks. Het gaat je verrassen. Deze Smokey BBQ Burgers is bijvoorbeeld erg geschikt als experiment.

Broodje beenham

Ook het broodje beenham leent zich goed voor deze saus. De traditionele vorm van dit broodje wordt gemaakt met honing mosterdsaus, maar een uitstapje naar de hotdogsaus zou vast een welkome afwisseling zijn.

Goudse kaas

Kaas en dips zijn twee dingen die goed samen gaan. Daarbij is kaas een typisch Nederlands product. Waarom zou je deze twee Hollandse toppers dan niet combineren? Samen sta je sterker dan alleen.

Vergeet ook zeker de hotdog niet

Ondanks al deze variaties is deze saus toch echt het allerlekkerst op een hotdog en ook daar kan je variëren. Probeer bijvoorbeeld eens deze nacho-hotdog.

(Tekst: Naomi Vos)

Toon meer