Volgens CookLoveShare's Claudia

7x Foodspots in de Achterhoek

15 oktober: het Wildseizoen is officieel geopend en waar kun je dat beter ervaren dan in de Achterhoek? Opgegroeid in Groenlo, nu regelmatig haar moeder in Harfsen bezoekend, weet CLS’ Claudia waar het goed culinair toev’n is. Hier haar 7 tips.

Hotel Bakker in Vorden

Hotel Bakker staat synoniem voor wild. Knapperend haardvuurtje erbij, smeuïge aardappelpuree én dampende rode kool. Geen wonder dat we hier Matthijs van Nieuwkerk vaak spotten.

* knus * gezellig * kan prima met kinderen *

www.bakkerinvorden.nl

Da Nonna Pippina in Almen

Eigenaar Robert Rexwinkel is getrouwd met een Italiaanse, dat is de reden waarom er op dit onbekende plekje Nederland een heus Italiaans restaurant zit. Uiteraard kun je ook kiezen voor gewone pizza’s, alhoewel ‘gewoon’: uit een reus van ‘n houtoven komt ‘ie. Om deze grote jongen een plaats te geven, werd de garage van pa Rexwinkel verbouwd tot een extra restaurant. Heerlijk ontspannen adres, waarvan de insiders weten dat buurtgenoot, daar zijn we weer, Matthijs van Nieuwkerk er ook wel eens een vorkje prikt.

* Leuk met kinderen *

www.danonnapippina.nl

Strandlodge in Winterswijk

Als Achterhoekers in de prijzen vallen, gaan ze niet naast hun schoenen lopen, maar geldt hun motto: “doo moar gewoon” nog sterker. Toen Chef Mike Vrijdag vorig jaar een Michelinster toebedeeld kreeg, verlaagde hij meteen de menuprijzen (€ 36 voor 3 gangen), om de bereikbaarheid van het restaurant te onderstrepen. Gevestigd in een paviljoen bij het enige originele strandbad van Nederland.

* avondje uit *

www.slww.nl

Brasserie Keuken van Hackfort in Vorden

Een van de fijnste buiten eetplekken die ik ken. Op het landgoed van een kasteel, met een grote moestuin voor de deur, waarvan de pluk uiteraard weer op je bord komt. Lekker veel ruimte voor de kinderen om rond te rennen.

* overdag leuk met de kids * ‘s avonds ideaal voor een avondje uit *

www.keukenvanhackfort.nl

Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk

Nel Schellekens wordt gezien als de culinaire hogepriesteres van het pure eten. Alles van de geit verwerkt ze tot eten, van kop tot staart zeg maar. Nu een trend in hip foodie-land, maar zo werkt Nel al 25 jaar. Wees er snel bij want de Gulle Waard stopt in december 2016.

www.gullewaard.nl

* avondje uit *

Het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo

Culinair misschien niet zo snel een Michelin kanshebber, maar vanwege het gebouw, de historie en de nostalgie toch in deze top 7 terechtgekomen. Gevestigd in het voormalige postkantoor op het centrale marktplein in Groenlo. Een plaats die vroeger alleen cafetaria’s kende, maar nu met dit gebouw, ook zorgt dat je in het mooie vestingstadje – bakermat van het Grolsch bier – fatsoenlijk kunt eten.

De website doet het op dit moment niet dus als je wilt reserveren; even bellen: 0544 461 691.

* avondje uit *

Stadscafé en boothuis Welgelegen

En Groenlo blijft innoveren: inmiddels is er ook Stadscafé Welgelegen “in de oude Meijer”. Die proberen we de volgende keer uit, want moet je kijken hoe mooi dat erbij ligt. Dat belooft wat!

* met kinderen *

www.welgelegengroenlo.nl

De 7 Foodspots in de Achterhoek 17

 

(Tekst: Claudia Straatmans)

Lees ook:

Wild eten zonder schuldgevoel
Hoe smaakt wild en waar koop je het?

Of ga zelf aan de slag met onderstaande recepten!

Stoofpotje van konijn en rozemarijn

Recept

Stoofpotje van konijn en rozemarijn

Hertenrack met ’grand veneur’-saus

Recept

Hertenrack met ’grand veneur’-saus

Hazenpeper met chocolade en witlof

Recept

Hazenpeper met chocolade en witlof

Everzwijnragout met polenta en truffelolie

Recept

Everzwijnragout met polenta en truffelolie

Eend met sinaasappel en aardappelgratin

Recept

Eend met sinaasappel en aardappelgratin

Toon meer