Handig!

Dit is de basis voor een BBQ tuinfeest

Vier je je verjaardag met een tuinfeest of nodig je de buurt uit? Dan zijn een paar basistips nooit weg. Van het aansteken van de BBQ tot perfect gekoelde drankjes: we hebben overal aan gedacht!

BYO (Bring Your Own)

Iedereen brengt zijn eigen eten en drinken mee. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar zo kun je elkaar ook meteen verrassen met je zelfgemaakte favorieten voor de bbq.  

Aansteken van de barbecue

Soms kan een bbq aansteken toch nog een dingetje worden. Met deze simpele stappen kan het eigenlijk niet misgaan:

Hoeveelheden

Ga voor een barbecue uit van 2 tot 3 ons vlees/vis en 2 ons groenten/salade per persoon. Tel daar nog wat stukjes brood + zelfgemaakte kruidenboter en het toetje bij op en het feestmaal is compleet.

Even geen vlees

Even geen zin in vlees? Probeer dan ook eens dit vispakketje voor op de barbecue en zorg dat je ook een paar paprika’s, aubergines en courgettes klaar hebt liggen om te grillen.

Keep it cool

Door die hitte wordt je drankje al snel lauw. Binnen 7 minuten je wijntje koud? Dat doe je zo! 

Wijntrends van dit moment - CookLoveShare

Geen bbq?

No problem! Met deze handige truc maak jij van een blikje een DIY-barbecue. Handig!

Lekker drankje

Naast een wijntje, biertje of een zomerse kan sangria, is fruitwater hét perfecte bbq-drankje zonder alcohol! Fris, gezond en dorstlessend. Lees hier hoe je de lekkerste variaties maakt.

Lekker: zelf fruitwater maken

BBQ snel schoon

Een groot nadeel van gezellig barbecueën: de xl schoonmaak inclusief dat irritante barbecuerooster dat je met de grootste moeite weer schoon krijgt. Niet met dit handige trucje! Tipje van de sluier: aluminiumfolie…

(Tekst: Liselotte Flu, Barbara van Limburg Stirum, beeld: Sanne Tulp, food: MME Charlotte)

Toon meer