Handig!

Dit is de basis voor een BBQ tuinfeest

Vier je je verjaardag met een tuinfeest of nodig je de buurt uit? Dan zijn een paar basistips nooit weg. Van het aansteken van de BBQ tot perfect gekoelde drankjes: we hebben overal aan gedacht!

BYO (Bring Your Own)

Bij deze trend is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen eten en drinken meebrengt. Dit scheelt enorm in de kosten en zorgt voor een extra verassingseffect! Proevend van ieders favoriete gerecht is er meteen iets om over te praten.

Culinair uitpakken

Een tuinfeest is de ideale gelegenheid om een keertje culinair uit te pakken. En zelfs voor de minst geoefende kok is wel een eenvoudig klaar te maken gerecht te vinden. Bekijk de lekkerste en makkelijkste BBQ recepten hier.

Aansteken van de barbecue

Met z’n allen barbecueën is laagdrempelig en gezellig. Ideaal dus voor een tuinfeest. Met deze simpele stappen kan het aansteken van de barbecue eigenlijk niet misgaan:

Hoeveelheden

Ga voor een barbecue uit van 2 tot 3 ons vlees/vis en 2 ons groenten/salade per persoon. Tel daar nog wat stukjes brood en het toetje bij op en het feestmaal is compleet. Houd daarnaast rekening met 2 tot 3 drankjes per uur, per persoon.

Even geen vlees

Even geen zin in vlees? Probeer dan ook eens dit vispakketje voor op de barbecue en zorg dat je ook een paar paprika’s, aubergines en courgettes klaar hebt liggen om te grillen.

Keep it cool

Koelkasten zijn buiten vaak niet beschikbaar. Gelukkig blijft alles ook goed koud in een koelbox, isolatiedoos, teil, emmer, kuip of kruiwagen gevuld met ijs. Zakken ijs zijn te koop bij supermarkt, groothandel of benzinepomp.

Punch

Punch is een fruitige zelfmaakdrank en ideaal voor grote groepen. Wij zijn gek op de zomerpunch met limoncello, maar er zijn ook fantastische varianten zonder alcohol.

Dronken

Niet voor niets bestaat het spreekwoord ‘Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan’. Pas dus op met alcohol en voorkom zo dronken vertoningen met gênante afloop.
Zorg daarom ook voor genoeg non-alcoholische dranken, zoals bijvoorbeeld je zelfgemaakte limonade of fruitwater!

Fikkie stoken

Iedere man houdt van een vuurtje stoken. Het houdt kinderen trouwens ook lekker bezig en zorgt voor de nodige warmte als het koeler wordt. Regel die vuurkorf!

Regen

Natuurlijk hoopt iedereen op mooi weer, maar in Nederland is dat altijd afwachten. Houd dus rekening met regen.

Nog meer tips voor je tuinfeest of buurtfeest nodig? Hebben we voor je!

(Tekst: Liselotte Flu, Barbara van Limburg Stirum, beeld: Sanne Tulp, food: MME Charlotte)

Toon meer