Zeg, ken jij de Massaman?

Dit is dus het lekkerste gerecht ter wereld

Sommige gerechten eet je omdat ze goed voor je zijn. Of omdat ze binnen een handomdraai op tafel staan. Maar wat zijn nou de allerlékkerste gerechten ter wereld? CNN Travel maakte een top 50 – wij geven de top 5. En je raadt nooit wat er op nummer 1 staat…

1. Massaman curry, Thailand

Er kan er maar één de winnaar zijn! Volgens CNN ‘de koning der curry’s en misschien zelfs de koning van alle gerechten ter wereld’. Bomvol heerlijke smaakmakers zoals koriander, komijn, kaneel, citroengras, steranijs en knoflook en zowel pittig, zoet als hartig. Gelukkig hoef je niet in het vliegtuig te stappen om de smaakexplosie van massaman curry te ervaren. Met een goede curry paste, wat rijst en verse groenten creëer jij jouw eigen Thailand ervaring. Gewoon thuis op de bank.

Recept: Thaise Massaman Curry met kip en aardappelen

2. Pizza Napoletana, Italië

Ja, je plakt ‘m zo op je dijen (want: een dikke laag deeg, tomaten, veel zout en kaas) maar hé: pizza eet je omdat het lékker is. Wist je dat wat in Rome ‘pizza Napoletana’ heet (pizza met tomaat, mozzarella, ansjovis, kappertjes) in Napels de naam ‘pizza Romana’ krijgt?

Nog meer weten over pizza?
Recept: zelfgemaakte pizza met courgette en tomaatjes

Dit is dus het lekkerste gerecht ter wereld 4

3. Chocolade, Mexico

Dit behoeft geen uitleg. Choco-jaaaa!

Recept: de lekkerste recepten met chocolade 
Recept: chocolade lava taart

Dit is dus het lekkerste gerecht ter wereld 2
4. Sushi, Japan

Oh, sushi! Wie lust deze verrukkelijke Japanse hapjes niét? Ook Nederland kent inmiddels ontelbaar veel goede adressen om sushi te eten. We kunnen ons niet voorstellen dat dit gerecht ons ooit gaat vervelenen. En zo denkt CNN er ook over!

Recept: Sushi handrolls met zalm en avocado
Recept: Sushiritto

Dit is dus het lekkerste gerecht ter wereld

5. Pekingeend, China

Pekingeend is één van de paradepaardjes van de Chinese keuken. Het vlees hoort super sappig te zijn, de huid juist lekker knapperig. Ja, dit gerecht draait om perfectie. ‘Buiten drijvend en vliegend om, wil je een eend het liefst op deze manier zien’, aldus CNN.

Recept: Dim Sum met hoisinkip, bosui en komkommer

Dit is dus het lekkerste gerecht ter wereld 3

Wat is jouw favoriete wereldgerecht? Laat het ons weten via Facebook!

(Bron: CNN Travel, Tekst: Simone Braaksma)

Toon meer