Krachtvoer

Dít eet Dafne Schippers om in topvorm te blijven

Sportvrouw Dafne mag dan uren op de baan spenderen, ze roert óók graag in de pannen. Samen met haar zus runt ze het persoonlijke blog dafnelikes. Vol enthousiasme deelt ze haar eigen healthy recepten (van ontbijt tot diner) met een enorme schare volgers.

Hoog tijd dus, voor een portie powerfood inspiratie van onze Dafne. Al houden wij ‘t voorlopig op een sprintje naar de bus. Dit is wat Dafne zoal eet op een dag:

Ontbijt

Wie twee keer per dag sport, heeft een krachtig ontbijtje nodig. Dafne begint haar dag graag met een goede portie granola bomvol vezels of – geheel in Zuid-Amerikaanse sferen – een smoothie bowl met mango en papaya. Tip van Dafne: maak ‘m vullend door havermout of zelfgemaakte muesli toe te voegen.

Tussendoor

Natuurlijk moet er na een zware training een tussendoortje genuttigd worden. Bijvoorbeeld een zelfgemaakt notentaartje met kwark of een goede plak bananenbrood. Probeer zéker eens deze variant met dadels, amandelen, eieren en kaneel.

Lunch

Dafne luncht als een koning. Op haar blog lezen we dat ze dol is op zelfgemaakte falafel. Ga à la Dafne voor een tortilla wrap en vul ‘m met (eventueel homemade) falafel (eiwitten!) en allerlei kleuren groenten (want: veel verschillende vitaminen). Volgens onze ‘Vliegende Hollander’ is zo’n wrap ‘een echte energiebooster’.

Deze vega wrap met falafel en hummus is to die for:

Dít eet Dafne Schippers om in topvorm te blijven 4

Bekijk hier het recept

Diner

Dafne sluit haar dag ook graag af met een lekker, maar super voedzaam maaltje. Tropische taco’s zijn favoriet, bijvoorbeeld deze met paprika, runderreepjes en verse ananas. We ontdekten ook dat ze dol is op sla-wraps. Ofwel: slablaadjes die je gebruikt als ‘wrap’, gevuld met allerlei groenten, kruiden en eventueel kip of rundvlees.

Benieuwd hoe het dagmenu van een vrouwelijke 100 meter sprinter er – gemiddeld – uitziet?

Fotograaf Michael Bodiam en designer Sarah Parker brachten het in beeld. Om alles op één bordje kwijt te kunnen, zijn bord en bestek extra groot afgebeeld (het eten is op schaal weergegeven). Wat denk jij; zou het kloppen?

Lees ook: zo maak je je eigen sportdrankjes
Lees ook: 7x met weinig inspanning tóch calorieen verbranden
Lees ook: eet jij vaak hetzelfde? Zo zet je makkelijk iets nieuws op tafel

(Bron tekst: Dafnelikes.com, bron hoofdbeeld: Michael Bodiam, Tekst: Simone Braaksma)

Toon meer