Handig!

Dit is de basis voor een BBQ party

Gaat de temperatuur richting de 20°C of hoger? Dan kunnen de uitnodigingen de deur uit voor een barbecue party! Met deze basistips wordt je feestje zeker een succes. Van het aansteken van de BBQ tot perfect gekoelde drankjes: we hebben overal aan gedacht!

BYO (Bring Your Own)

Bij deze trend is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen eten en drinken meebrengt. Dit scheelt enorm in de kosten en zorgt voor een extra verassingseffect!

Culinair uitpakken

Een barbecue is de ideale gelegenheid om een keertje culinair uit te pakken. En zelfs voor de minst geoefende kok is er wel een eenvoudig klaar te maken gerecht te vinden.

Probeer een van deze lekkere en makkelijke BBQ recepten

Aansteken van de barbecue

Met z’n allen barbecueën is laagdrempelig en gezellig. Ideaal dus voor een feestje. Met deze simpele stappen kan het aansteken van de barbecue eigenlijk niet misgaan:

Hoeveelheden

Ga voor een barbecue uit van 100 tot 150 gram vlees en/of vis (vaak eet je wat meer dan bij een gewone avondmaaltijd) en 200 gram groenten en/of salade per persoon. Tel daar nog wat stukjes brood, lekkere sausjes en het toetje (gegrild fruit!) bij op, en het feestmaal is compleet. Houd daarnaast rekening met 2 tot 3 drankjes per uur, per persoon.

Even geen vlees

Even geen zin in vlees? Stevige vis zoals zalm, kabeljauw of forel is prima voor op de barbecue. Probeer eens dit vispakketje en zorg dat je ook een paar paprika’s, aubergines, courgettes en mais klaar hebt liggen om te grillen. Kies ook eens voor een vegetarische hamburger of een vegetarisch shoarmabroodje voor op de barbecue.

Keep it cool

IJskasten zijn buiten vaak niet beschikbaar. Gelukkig blijft alles ook goed koud in een koelbox, isolatiedoos, teil, emmer, kuip of kruiwagen gevuld met ijs. Zakken ijs zijn te koop bij supermarkt, groothandel of benzinepomp. Voor vlees en vis heb je tegenwoordig ook speciale barbecue-koelschalen die je vlees en vis buiten koel houden.

Deze BBQ spiesjes van gehakt zijn té lekker

Punch

Punch is een fruitige zelfmaakdrank en ideaal voor grote groepen. Nodig: lekker veel vers fruit (of uit blik), bruisend water en eventueel alcohol. Wij zijn gek op de wijn slushie met aardbei en wilde perzik, maar er zijn ook fantastische varianten zonder alcohol.

The day after 

Toch iets te enthousiast geweest met boodschappen doen? Sommige dingen kun je goed bewaren (de sausjes blijven nog even goed in de koelkast), maar rauw vlees en vis dat (te) lang heeft buiten gestaan, kun je beter weggooien. Wat wel kan: porties meteen garen op de barbecue en afgedekt in de koelkast bewaren tot de volgende dag. Een left-over-kipsalade met stokbrood en knoflooksaus is altijd lekker, toch?!

(Tekst: Liselotte Flu, Barbara van Limburg Stirum, beeld: Sanne Tulp, food: MME Charlotte)

BBQ spiesjes van gehakt

Recept

BBQ spiesjes van gehakt

Toon meer